Tento ročník byl výjimečný nebývalou účastí po covidové pauze. Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU se představila soutěží „Poznej rybu“ s lehkou poznávačkou deseti nejlovenějších ryb podle statistiky Českého rybářského svazu. Zúčastnilo se jí 220 návštěvníků veletrhu a největší chybovost se projevila u rozpoznávaní karase obecného. Vítězům byly odměnou produkty ČZU jako studentské pivo značky Suchdolský Jeník, víno z Vinařství ČZU, Český modrý mák z ČZU a upomínkové předměty. Stánek této fakulty České zemědělské univerzity navštívili i potenciální uchazeči o studium.
Veletrh For Fishing se po dvou letech spojených s koronavirovými omezeními navrátil do své původní kondice. Ve třech výstavních halách byly zastoupeny všechny rybolovné techniky. Představily se tu jak tradiční firmy, které na veletrhu nikdy nechybí, tak i nováčci z Čech i zahraničí. Veletrh byl opět tematicky rozdělen podle rybolovných technik.
Každý den se konaly přednášky známých českých rybářů. O své zkušenosti se podělili Jakub Vágner, který tu měl i svoji vlastní expozici, Pepa Konopásek, Michal Janošík, David Koloušek nebo Matěj Houška. Návštěvníci se mohli potkat se světovou rybářskou hvězdou Alim Hamidim.
Zdroj: FAPPZ
Podobné články
Svěží studentské nápady mohou někdy pomoci rozlousknout i složitý problém. Jak se ukázalo v soutěžích jako Hackathon, CZU Campus Sustainability Challenge a dalších, které se na ČZU pravidelně pořádají, stačí poskytnout prostor pro invenci, přidat nezbytnou dávku motivace a řešení
Výzkumná infrastruktura METROFOOD-RI spouští sérii bezplatných vzdělávacích webinářů zaměřených na inovace a vědecký výzkum v potravinářském sektoru. Zahájení webinářů je naplánováno na druhou polovinu května 2024 a během série bude nabídnuto šest bloků přednášek.