
„Celosvětový festival ETUR je zaměřen na podporu udržitelnosti a v tomto duchu jsme program koncipovali i letos. Bude probíhat na různých místech kampusu a věříme, že stejně jako vloni zaujme naše studentky, studenty, kolegyně i kolegy, ale i další zájemce z řad veřejnosti. Chceme nastínit možnosti zařazení udržitelnosti do běžného života každého z nás,“ říká prorektorka ČZU profesorka Eva Vlková.
ČZU přispěje k ETUR těmito projekty
- Swap oblečení 7.–8. 10. | AULA, předsálí | 9:00 – 14:00
- Swap knih po celý rok v Knihovně ČZU
- Výstava Ideathon 7.–8. 10. | Aula
- Výstava Ideathon 9.–19. 10. | FŽP, atrium u poslucháren ZI a ZII
- Vermikompostování 8. 10., 11:00–12:00 | FTZ, před vchodem
Všechny projekty jsou zaměřeny na posílení povědomí studujících a pracujících v kampusu o důležitosti udržitelnosti a jejích principů. „Věříme, že si každý najde téma, které ho zaujme, a přiloží tak pomocnou ruku k dílu v rámci ETUR 2024 pro udržitelnost na naší planetě,“ podotýká prorektorka Eva Vlková.

Swap oblečení / Oprašte šatník a podpořte udržitelnost! Přijďte si pro „nový“ kousek nebo přispějte něčím z vlastního šatníku. Co neunosíte, neobléknete nebo se vám už zkrátka nelíbí, pošlete dál.
Workshop vermikompostování / Kam s bioodpadem doma nebo v kanceláři? Pořiďte si žížaly a domácí vermikompostér. Jak na to, vám ukážeme při workshopu.
Výstava IDEATHON / Panelová výstava s rekapitulací průběhu letošní studentské soutěže Ideathon. s pozvánkou na příští ročník.
Stavte se, i vy můžete přispět svými nápady pro udržitelnější ČZU!
Foto: Petr Zmek / Shutterstock
Podobné články
Mezi 48 osobnostmi, které v Den vzniku samostatného Československa 28. října 2025 ve Vladislavském sále Pražského hradu vyznamenal prezident republiky Petr Pavel, je i Josef Dostál, student Provozně ekonomické fakulty ČZU v Praze. Sportovní triumfy rychlostního kanoisty, který se na
Společnost pro výživu (SPV), nezávislé mezioborové sdružení odborníků na výživu, slaví 80 let od svého založení. Jubileum připomněla výroční konference „Výživa napříč obory“, která se uskutečnila 25. září 2025 a zaměřila se na historii a současnost výživy, globální trendy, problematiku

