
Na prostranství mezi aulou a rektorátem ČZU vyrostlo vánoční tržiště a v provozu je denně mezi 11. a 17. hodinou. Jeho dominantou je borovice s energeticky úsporným osvětlením.
Kromě svátečních dekorací, svícnů a jmelí ze Zahradnictví ČZU se zde nabízí spousta dobrot. Například mělnické víno a svařák pro zahřátí z produkce Vinařství ČZU, uzenářské výrobky z Potravinářského pavilonu FAPPZ (klobásy, tlačenka, vánoční salám, zauzená paštika či vinná klobása), pekařské výrobky z Potravinářského pavilonu FAPPZ (kváskový chléb, koláče a vánočky), ale také exotické delikatesy jako chilli omáčky, sušené i naložené chilli papričky, marmelády Palíto z produkce Point One a mexický street food, co zahřeje – quesadilla, nachos, mexická polévka z Palíto Point One.
Návštěvu vánočních trhů v kampusu lze spojit s nákupem vánočního stromku z univerzitního lesa. Lesní podnik ČZU připravil bohatou nabídku stromů z lesních školek nebo prořezávek, které uvolní místo novým stromům a jako bonus zpříjemní vánoční atmosféru vašeho domova. Tři dny před Štědrým dnem se v prostoru před menzou budou prodávat kapříci z univerzitního Jevanského rybníka.
13.–16. 12. 2022, 11:00–17:00 Vánoční tržiště v kampusu ČZU
13.–23. 12. 2022 Prodej vánočních stromků
21.–23. 12. 2022 Prodej kaprů z univerzitního Jevanského rybníka












Podobné články
Mezi 48 osobnostmi, které v Den vzniku samostatného Československa 28. října 2025 ve Vladislavském sále Pražského hradu vyznamenal prezident republiky Petr Pavel, je i Josef Dostál, student Provozně ekonomické fakulty ČZU v Praze. Sportovní triumfy rychlostního kanoisty, který se na
Společnost pro výživu (SPV), nezávislé mezioborové sdružení odborníků na výživu, slaví 80 let od svého založení. Jubileum připomněla výroční konference „Výživa napříč obory“, která se uskutečnila 25. září 2025 a zaměřila se na historii a současnost výživy, globální trendy, problematiku













