
Část života strávil ve Francii, kde následně na Université de Limoges i habilitoval.
„Francie je moje druhá domovina, vyrůstal jsem tam. Miluju francouzskou kulturu, jazyk a samozřejmě jídlo. V životě jsem se mnohokrát stěhoval, ale nakonec je to ‚doma‘ nejspíše tady v Česku,“ říká Michael Komárek.
Celý článek je dostupný zde: https://www.universitas.cz/osobnosti/9544-tlak-na-prakticky-dopad-vyzkumu-je-obri-a-je-to-spravne-rika-komarek-zkouma-jak-vycistit-pudu-2
Lenka Vrtišková Nejezchlebová autorka je redaktorkou Deníku N
Před jedenácti lety ho totiž zlákala nabídka zformovat na Fakultě životního prostředí České zemědělské univerzity v Praze novou katedru.
„Zaujalo mě, že budu mít možnost něco budovat úplně od základů, se vším všudy. Současně mi bylo nabídnuto výborné personální i materiální zázemí.“
Zkušenosti ze světa ho ale ovlivnily a chce to dopřát všem: současný proděkan Fakulty životního prostředí tak trvá na tom, aby doktorandi a postdoktorandi vyjížděli na několik měsíců na mezinárodní stáž. „Vrátí se vám pak jiný člověk, s nadhledem, novými zkušenostmi a také s jiným pohledem na vědu.“
Podobné články
Předvánoční atmosféra zavládla v kampusu ČZU v Praze už počátkem prosince. Blížící se svátky o sobě daly vědět vánočními trhy, workshopy i charitativními aktivitami jako sbírka potravin nebo nábor dárců kostní dřeně. To vše je minulostí. Neodvratnou blízkost Štědrého dne
Vánoce jsou tradičně spojovány s řadou zvyků a symbolů, mezi něž patří i typické pokrmy. Na českém štědrovečerním menu zaujímá výsadní postavení rybí polévka a nesmí tu chybět další kapří delikatesy… Kapr smažený, kapr načerno, kapří hranolky, kapr na tisíc


