Do této práce se vždy s chutí pouští Ing. Zdeněk Hlaváč. „To je pak ve sklenících ten pravý prales. Vzniknou tu hromady exotického rostlinného odpadu, který by byl v lepším případě přemístěn na kompost. Že je škoda nevyužít takový potenciál, si myslí i Ondra a Petr ze společnosti Land Craft Spirits, s.r.o. Proto si pro naše odřezky ochotně jezdí a dávají jim druhou šanci,“ vysvětluje Zdislava Procházková z botanické zahrady.
A jaká je to šance? V rámci pilotního projektu na výrobu cirkulárních destilátů je odpad zužitkován například do podoby nápoje s označením Circular Citron. Rostlinného odpadu s obsahem různých silic je v zahradě poměrně dost, pánové si tedy mohou vybrat druhy, které se jim právě hodí k zužitkování. Co je pro někoho odpadem, pro jiného může být cennou surovinou. Není to fajn?



Podobné články
Katedra jazyků Provozně ekonomické fakulty ČZU v Praze uspořádala v rámci programu Blended Intensive Programme (BIP) mezinárodní týdenní literární kurz Literarisches Prag zaměřený na pražské německé spisovatele.
Také letos se na závěr akademického roku na České zemědělské univerzitě konala výstava bakalářských a ateliérových prací letního semestru 2024/2025, které vypracovali studenti a studentky programu Krajinářská architektura Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. V přízemí budovy MCEV II byly