Před odbornou porotou a téměř stovkou diváků se představilo celkem šest projektů a jejich autoři měli ve třech minutách přesvědčit přítomné, že právě oni si zaslouží vyhrát. Na pódiu se postupně vystřídaly startupy zaměřené především na udržitelnost, potravinářství či zemědělství. Jmenovitě Geobag, Hobe, TomChai, Kultivárium, Rekáva a již zmiňovaný vítěz obou kategorií Živý uhlík. Ten nadchl porotu i diváky skvěle zpracovanou prezentací, životním příběhem zakladatelky Denisy, která se zažívacím problémům u koní a hledáním vhodných řešení věnuje již několik let, a také způsobem elegantního využití vedlejšího produktu při spalování biomasy – uhlíku, který se při dodržení určitých postupů může stát velmi přínosným pro zdraví zvířat a obrazně „živým“.
„Moc nás těší, že si na kampus ČZU našla cestu téměř stovka diváků, která pro prezentující startupy vytvořila bouřlivou atmosféru doplněnou o parádní výkon moderátora Ondry Homoly. Chtěla bych poděkovat naší porotě a sponzorům, kteří nás neúnavně podporují a bez kterých by to zkrátka nešlo. Pochvalu si zaslouží i všechny pitchující startupy, pro které vystoupení před tolika lidmi nebylo vůbec jednoduché. Obrovský dík patří také celému týmu Point One ČZU, který zvládl ukočírovat celou organizaci večera,” dodává manažerka inkubátoru Point One ČZU Klára Palasová.
Podobné články
V případě napadení se termití dělníci na sklonku života obětují a odstartují explozivní chemickou reakci. Jejím výsledkem je toxická tekutina, která znehybní a otráví protivníka. Tento obranný mechanismus termitů v podobě enzymu a jeho vlastnosti zkoumali vědci z Ústavu organické
Prestižní ocenění E.ON Energy Globe získala rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice. Ocenění spolu s patronkou projektu Jitkou Čvančarovou převzal Dalibor Dostál, ředitel ochranářské společnosti Česká krajina, která milovickou rezervaci v roce 2015 založila. Na úspěšnosti projektu má