„Tohle není běžná letní škola,“ říká koordinátor programu Ing. Martin Opatrný. „Ať už si vyberete českou nebo anglickou verzi, čeká vás skutečná věda na světové úrovni. Budete dělat věci, ke kterým se většina lidí dostane až při doktorském studiu.“
Co vás čeká v české verzi?
- Odhalíte tajemství kvality potravin s Ing. Matějem Božikem, Ph.D.
- Prozkoumáte svět meteorologie s Ing. Lubošem Türkottem, Ph.D.
- Objevíte fascinující svět hmyzu jako hospodářského zvířete s Ing. Martinem Kulmou, Ph.D.
- Proniknete do problematiky odpadních vod a bioodpadů s Ing. Zdeňkem Košnářem, Ph.D.
A co nabízí anglická verze?
- Odhalíte tajemství fotosyntézy na nanoúrovni s Aayushi Gupta
- Prozkoumáte ekologickou roli klíšťat v přenosu nemocí s Dr. Jignesh Italiya
- Ponoříte se do chemie potravin s Annou Mascellani Bergo
- Objevíte, jak rostliny žijí, studováním jejich odumírání s Dr. Theresou Reinhardt Piskáčkovou
„Máme studenty z celého světa: z Číny, USA, Indie i z celé České republiky,“ líčí nadšeně Martin Opatrný. „A víte, co nás nejvíc těší? Už pět let po sobě máme stoprocentní doporučení od absolventů. Mnozí říkají, že jim náš program pomohl najít životní směr.“
Mezi experimenty budete objevovat krásy Prahy, seznamovat se s vrstevníky z celého světa a ochutnávat život na prestižní univerzitě. „Nejde jen o vědu, ale také o inspiraci, o objevování vášně. Vidět, jak student nachází své poslání, to je důvod, proč to děláme,“ vysvětluje koordiátor programu Martin Opatrný.
Nenechte si ujít jedinečnou příležitost. Ať už si vyberete českou nebo anglickou verzi, čeká vás nezapomenutelné vědecké dobrodružství. Navštivte https://vedcem.agrobiologie.cz/ pro více informací a rezervaci jednoho z posledních míst. Pamatujte, příští velký vědecký objev může být váš.
Zdroj: FAPPZ
Podobné články
Možná bude někomu tento titulek znít divně. Onen údiv je však vyjádřen v samotné otázce – zda je možné, či zda není možné dělat vědu jinak, než tomu bylo po předchozí staletí.
Johana Rondevaldová je s Fakultou tropického zemědělství spjata již od svých bakalářských studií. Zaměřuje se na využití méně známých rostlinných druhů, které mohou významně přispět k řešení podvýživy a chronických onemocnění. Více se dozvíte v rozhovoru, který nabízí zajímavý pohled