
Návrhy na jmenování nových profesorů schválila již dříve vláda a jednotlivé jmenovací dekrety podepsal prezident. Zatímco v posledních letech nové profesorky a profesoři přebírali své jmenovací dekrety z rukou ministra školství, letošní slavnostní akt v pražském Karolinu znamenal návrat k dřívější zvyklosti.
„Udělení profesorského titulu je oceněním schopností těch, kteří se na cestě vědy a vysokoškolského vzdělání dostali nejdál. Věřím, že každý z vás bude příspěvkem k tomu, aby byly české vysoké školy místem příležitostí, kde mohou mladí a talentovaní lidé rozvíjet své schopnosti,“ řekl při té příležitosti prezident Petr Pavel.
Mezi nově jmenovanými profesory jsou čtyři zástupci České zemědělské univerzity. Paní profesorce a pánům profesorům gratulujeme a přeje hodně štěstí v profesním i osobním životě.
prof. Ing. Miroslav JURSÍK, Ph.D.
pro obor: Obecná produkce rostlinná / na návrh Vědecké rady České zemědělské univerzity v Praze
působí: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Katedra agroekologie a rostlinné produkce
prof. B. Tech. Rajesh Kumar MISHRA, Ph.D.
pro obor: Technika a technologie zpracování zemědělských materiálů a produktů / na návrh Vědecké rady České zemědělské univerzity v Praze
působí: Česká zemědělská univerzita v Praze, Technická fakulta, Katedra materiálu a strojírenské technologie
prof. Mgr. Jan RŮŽIČKA Ph.D.
pro obor: Ekologie / na návrh Vědecké rady České zemědělské univerzity v Praze
působí: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta životního prostředí, Katedra ekologie
prof. PhDr. Ing. Lucie SEVEROVÁ, Ph.D.
pro obor: Podniková a odvětvová ekonomika / na návrh Vědecké rady České zemědělské univerzity v Praze
působí: Česká zemědělská univerzita v Praze, Provozně ekonomická fakulta, Katedra ekonomických teorií
Záznam ze slavnostního aktu předávání dekretů zde.
Petr Sovič / Foto: MŠMT



Podobné články
Předvánoční atmosféra zavládla v kampusu ČZU v Praze už počátkem prosince. Blížící se svátky o sobě daly vědět vánočními trhy, workshopy i charitativními aktivitami jako sbírka potravin nebo nábor dárců kostní dřeně. To vše je minulostí. Neodvratnou blízkost Štědrého dne
Vánoce jsou tradičně spojovány s řadou zvyků a symbolů, mezi něž patří i typické pokrmy. Na českém štědrovečerním menu zaujímá výsadní postavení rybí polévka a nesmí tu chybět další kapří delikatesy… Kapr smažený, kapr načerno, kapří hranolky, kapr na tisíc





