Na prostranství mezi aulou a rektorátem ČZU vyrostlo vánoční tržiště a v provozu je denně mezi 11. a 17. hodinou. Jeho dominantou je borovice s energeticky úsporným osvětlením.
Kromě svátečních dekorací, svícnů a jmelí ze Zahradnictví ČZU se zde nabízí spousta dobrot. Například mělnické víno a svařák pro zahřátí z produkce Vinařství ČZU, uzenářské výrobky z Potravinářského pavilonu FAPPZ (klobásy, tlačenka, vánoční salám, zauzená paštika či vinná klobása), pekařské výrobky z Potravinářského pavilonu FAPPZ (kváskový chléb, koláče a vánočky), ale také exotické delikatesy jako chilli omáčky, sušené i naložené chilli papričky, marmelády Palíto z produkce Point One a mexický street food, co zahřeje – quesadilla, nachos, mexická polévka z Palíto Point One.
Návštěvu vánočních trhů v kampusu lze spojit s nákupem vánočního stromku z univerzitního lesa. Lesní podnik ČZU připravil bohatou nabídku stromů z lesních školek nebo prořezávek, které uvolní místo novým stromům a jako bonus zpříjemní vánoční atmosféru vašeho domova. Tři dny před Štědrým dnem se v prostoru před menzou budou prodávat kapříci z univerzitního Jevanského rybníka.
13.–16. 12. 2022, 11:00–17:00 Vánoční tržiště v kampusu ČZU
13.–23. 12. 2022 Prodej vánočních stromků
21.–23. 12. 2022 Prodej kaprů z univerzitního Jevanského rybníka
Podobné články
Objevování nových míst, poznávání jiných kultur, vystupování z komfortní zóny, setkávání s milými lidmi, učení se a spousta zábavy. To vše nás činí šťastnými. Stačí se nebát, udělat první krok a vycestovat. A můžeme potvrdit, že to stojí za to.
Co rozhoduje o tom, zda si k večeři připravíte pizzu z mrazáku, nebo z vlastního těsta? Je to víc než jen otázka dovedností nebo času. Nový výzkum vědců z České zemědělské univerzity odhaluje koncept Food agency – komplexní kombinace sociálních