
Na prostranství mezi aulou a rektorátem ČZU vyrostlo vánoční tržiště a v provozu je denně mezi 11. a 17. hodinou. Jeho dominantou je borovice s energeticky úsporným osvětlením.
Kromě svátečních dekorací, svícnů a jmelí ze Zahradnictví ČZU se zde nabízí spousta dobrot. Například mělnické víno a svařák pro zahřátí z produkce Vinařství ČZU, uzenářské výrobky z Potravinářského pavilonu FAPPZ (klobásy, tlačenka, vánoční salám, zauzená paštika či vinná klobása), pekařské výrobky z Potravinářského pavilonu FAPPZ (kváskový chléb, koláče a vánočky), ale také exotické delikatesy jako chilli omáčky, sušené i naložené chilli papričky, marmelády Palíto z produkce Point One a mexický street food, co zahřeje – quesadilla, nachos, mexická polévka z Palíto Point One.
Návštěvu vánočních trhů v kampusu lze spojit s nákupem vánočního stromku z univerzitního lesa. Lesní podnik ČZU připravil bohatou nabídku stromů z lesních školek nebo prořezávek, které uvolní místo novým stromům a jako bonus zpříjemní vánoční atmosféru vašeho domova. Tři dny před Štědrým dnem se v prostoru před menzou budou prodávat kapříci z univerzitního Jevanského rybníka.
13.–16. 12. 2022, 11:00–17:00 Vánoční tržiště v kampusu ČZU
13.–23. 12. 2022 Prodej vánočních stromků
21.–23. 12. 2022 Prodej kaprů z univerzitního Jevanského rybníka












Podobné články
Přírodní rezervace Fakulty životního prostředí ČZU V Bahnách na Rakovnicku se po zimě probouzí k životu. Pokud jste ji navštívili v časném jaře, ještě, než vyrostlo listí, jistě jste nepřehlédli zvláštně upravené kmeny bříz a topolů.
Týmy z Fakulty životního prostředí České zemědělské univerzity v Praze, Fakulty stavební Českého vysokého učení technického v Praze a ALKA Wildlife zahájily společně s partnery z Německa inovativní a prakticky orientovaný projekt „BIBOB“, jehož cílem je zkoumat roli bobrů v