Před odbornou porotou a téměř stovkou diváků se představilo celkem šest projektů a jejich autoři měli ve třech minutách přesvědčit přítomné, že právě oni si zaslouží vyhrát. Na pódiu se postupně vystřídaly startupy zaměřené především na udržitelnost, potravinářství či zemědělství. Jmenovitě Geobag, Hobe, TomChai, Kultivárium, Rekáva a již zmiňovaný vítěz obou kategorií Živý uhlík. Ten nadchl porotu i diváky skvěle zpracovanou prezentací, životním příběhem zakladatelky Denisy, která se zažívacím problémům u koní a hledáním vhodných řešení věnuje již několik let, a také způsobem elegantního využití vedlejšího produktu při spalování biomasy – uhlíku, který se při dodržení určitých postupů může stát velmi přínosným pro zdraví zvířat a obrazně „živým“.
„Moc nás těší, že si na kampus ČZU našla cestu téměř stovka diváků, která pro prezentující startupy vytvořila bouřlivou atmosféru doplněnou o parádní výkon moderátora Ondry Homoly. Chtěla bych poděkovat naší porotě a sponzorům, kteří nás neúnavně podporují a bez kterých by to zkrátka nešlo. Pochvalu si zaslouží i všechny pitchující startupy, pro které vystoupení před tolika lidmi nebylo vůbec jednoduché. Obrovský dík patří také celému týmu Point One ČZU, který zvládl ukočírovat celou organizaci večera,” dodává manažerka inkubátoru Point One ČZU Klára Palasová.
Podobné články
Ateliérové práce studentů katedry zahradní a krajinářské architektury budou od úterý 21. ledna 2025 k vidění v přízemních prostorách budovy MCEV II České zemědělské univerzity v Praze. Výstavy zde dvakrát do roka spolu se svými studenty připravuje vedoucí této katedry
Ve spolupráci s Fakultou lesnickou a dřevařskou České zemědělské univerzity v Praze, Odborem přípravy území a rekultivací Severočeských dolů, a. s., a společností ČEZ Energetické produkty, s. r. o., proběhla v lokalitě Libouš výsadba lesních dřevin s využitím nově vyvinutých