Vánoční trhy a dílny zpříjemnily studentům i zaměstnancům univerzity začátek adventu, ale nyní je čas myslet na praktické záležitosti. Na prostranství před aulou je ještě možné zakoupit stromky z kosteleckých lesů. „Velká část stromků pochází z lesních prořezávek. Snažíme se tak uvolnit místo dalším stromkům v porostu a zvýšit druhovou pestrost lesa. Těžíme smrky a ponecháváme buky a jedle,“ připomíná ředitel Lesů ČZU Zdeněk Macháček.
Spolu se stromkem si z kampusu můžeme odnést i štědrovečerního kapra z univerzitních rybníků v okolí Jevan. Na dárky je dobré myslet o něco dříve, a tak neprohloupil ten, kdo si na prosincových vánočních dílnách vlastnoručně vyrobil „udržitelný“ dárek z přírodních nebo recyklovaných materiálů. Třeba voňavky z přírodních esencí, svíčky, balzám na rty nebo originální balicí papír na dárky. Dílny i letos probíhaly v režii Asociace studentů a Oddělení rozvoje a udržitelnosti.
Přejeme všem krásné Vánoce a šťastný nový rok 2026!













Podobné články
Vánoce jsou tradičně spojovány s řadou zvyků a symbolů, mezi něž patří i typické pokrmy. Na českém štědrovečerním menu zaujímá výsadní postavení rybí polévka a nesmí tu chybět další kapří delikatesy… Kapr smažený, kapr načerno, kapří hranolky, kapr na tisíc
Vynikající alpský lyžař Jan Zabystřan, student Fakulty lesnické a dřevařské ČZU v Praze, dosáhl historického úspěchu. V italské Val Gardeně jako první Čech v historii zvítězil v mužském závodu Světového poháru. V superobřím slalomu porazil nejlepšího lyžaře současnosti Švýcara Marca














