Už při první návštěvě a informativní schůzce s vedením univerzity byly nastíněny možnosti spolupráce v oblasti šetrného hospodaření s energiemi. Tu by mělo stvrdit společné memorandum. Na informativní schůzce byly zmíněny udržitelné projekty ČZU jako například chytrá energetická čidla na nově vystavěných kolejích, parkoviště před Pavilonem environmentálních studií, Chytrá krajina nebo projekty zaměřené na prevenci požárů v Karlovarském kraji. Ty zástupce ČEZ velmi zaujaly, což potvrzuje i jejich zájem podílet se v budoucnu na podobných či dalších projektech.
Po jednání o konkrétních formách spolupráce se hosté seznámili s kampusem a navštívili Pavilon environmentálních studií, který je příkladem modro-zelené infrastruktury i šetrného nakládání s energiemi. Prohlédli si Potravinářský pavilon FAPPZ, který slouží jako výukové centrum studentů této fakulty, a navštívili podnikovou prodejnu.
Schůzky se za ČEZ ESCO zúčastnili předseda představenstva a generální ředitel společnosti Kamil Čermák, předseda představenstva a generální ředitel ENESA, a. s., Pavol Fraňo, dále člen představenstva a ředitel úseku Energetika budov ČEZ ESCO Vlastimil Vyskočáni a pracovník strategické komunikace ČEZ, a.s., Miroslav Beneš.





Podobné články
Předvánoční atmosféra zavládla v kampusu ČZU v Praze už počátkem prosince. Blížící se svátky o sobě daly vědět vánočními trhy, workshopy i charitativními aktivitami jako sbírka potravin nebo nábor dárců kostní dřeně. To vše je minulostí. Neodvratnou blízkost Štědrého dne
Vánoce jsou tradičně spojovány s řadou zvyků a symbolů, mezi něž patří i typické pokrmy. Na českém štědrovečerním menu zaujímá výsadní postavení rybí polévka a nesmí tu chybět další kapří delikatesy… Kapr smažený, kapr načerno, kapří hranolky, kapr na tisíc






