Přípravy výlovu rybníka probíhají s velkým předstihem, zejména z hlediska logistiky a programu pro veřejnost. Samotní rybáři musí zajistit dostatek lovců, funkčních pomůcek, nářadí a strojů, a proto se na výlovy připravují už v září. Při výlovu pomáhají i studenti z Fakulty lesnické a dřevařské a externí pomocníci. „Nastrojit rybník“, tedy připravit ho na samotný výlov a spustit vodu, trvá nejméně dva týdny. Obsádka rybníka je pestrá, ale vévodí jí kapři jako hlavní ryba.
Podrobné informace najdete na webu a Facebooku Lesů ČZU.

Podobné články
Předvánoční atmosféra zavládla v kampusu ČZU v Praze už počátkem prosince. Blížící se svátky o sobě daly vědět vánočními trhy, workshopy i charitativními aktivitami jako sbírka potravin nebo nábor dárců kostní dřeně. To vše je minulostí. Neodvratnou blízkost Štědrého dne
Vánoce jsou tradičně spojovány s řadou zvyků a symbolů, mezi něž patří i typické pokrmy. Na českém štědrovečerním menu zaujímá výsadní postavení rybí polévka a nesmí tu chybět další kapří delikatesy… Kapr smažený, kapr načerno, kapří hranolky, kapr na tisíc


