Svátek má

Eliška
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.
Generic selectors
Pouze přesné shody
Hledat v titulku
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.

Evropský týden udržitelného rozvoje

České veřejné vysoké školy se již podruhé připojují k Evropskému týdnu udržitelného rozvoje (ETUR). Pro tuto příležitost chystá bohatý doprovodný program také Česká zemědělská univerzita. Ve dnech 7. a 8. října 2024 nabídne swapy oblečení a knih, prezentaci studentských projektů vzniklých v rámci Ideathonu, přednášku o vermikompostování a další aktivity.

„Celosvětový festival ETUR je zaměřen na podporu udržitelnosti a v tomto duchu jsme program koncipovali i letos. Bude probíhat na různých místech kampusu a věříme, že stejně jako vloni zaujme naše studentky, studenty, kolegyně i kolegy, ale i další zájemce z řad veřejnosti. Chceme nastínit možnosti zařazení udržitelnosti do běžného života každého z nás,“ říká prorektorka ČZU profesorka Eva Vlková.

ČZU přispěje k ETUR těmito projekty

  • Swap oblečení                 7.–8. 10. | AULA, předsálí | 9:00 – 14:00
  • Swap knih                         po celý rok v Knihovně ČZU
  • Výstava Ideathon           7.–8. 10.  | Aula 
  • Výstava Ideathon           9.–19. 10. | FŽP, atrium u poslucháren ZI a ZII
  • Vermikompostování      8. 10., 11:00–12:00 | FTZ, před vchodem

Všechny projekty jsou zaměřeny na posílení povědomí studujících a pracujících v kampusu o důležitosti udržitelnosti a jejích principů. „Věříme, že si každý najde téma, které ho zaujme, a přiloží tak pomocnou ruku k dílu v rámci ETUR 2024 pro udržitelnost na naší planetě,“ podotýká prorektorka Eva Vlková.

Swap oblečení / Oprašte šatník a podpořte udržitelnost! Přijďte si pro „nový“ kousek nebo přispějte něčím z vlastního šatníku. Co neunosíte, neobléknete nebo se vám už zkrátka nelíbí, pošlete dál.

Workshop vermikompostování / Kam s bioodpadem doma nebo v kanceláři? Pořiďte si žížaly a domácí vermikompostér. Jak na to, vám ukážeme při workshopu.

Výstava IDEATHON / Panelová výstava s rekapitulací průběhu letošní studentské soutěže Ideathon. s pozvánkou na příští ročník.

Stavte se, i vy můžete přispět svými nápady pro udržitelnější ČZU!

Podobné články

Rychlé odkazy

Shop ČZU

Point One

CVPK

Klub absolventů

Poníček

Kariérní centrum

Skip to content