Pokusné a demonstrační plochy nejprve představil prof. Miroslav Jursík a zástupci kateder, které zde dlouhodobě provádějí výzkum. Letošní ročník Polního dne pak v Potravinářském pavilonu FAPPZ zahájil a všechny přítomné přivítal děkan fakulty prof. Josef Soukup.
Program Polního dne pokračoval přímo na pozemcích ukázkami účinnosti a selektivity přípravků na ochranu rostlin v porostech pšenice, kukuřice a polních zelenin. Předváděl se zde sortiment významných i méně častých plevelů a technologie pěstování minoritních plodin, zeleniny a ovoce. Pozoruhodné experimenty prezentovala katedra agroekologie a rostlinné produkce.
Pro návštěvníky Polního dne bylo po celý den připraveno občerstvení z nabídky převážně místních výpěstků a z produktů Potravinářského pavilonu FAPPZ.
Zdroj: FAPPZ
Podobné články
Začalo to před pár lety na České zemědělské univerzitě, když se tým vědců zabýval výzkumem silic a jejich působením na bakterie a plísně. Praktickým výsledkem tohoto výzkumu jsou mimo jiné dnes velmi populární přípravky na ochranu rostlin vyráběné na přírodní
Studenti programu Management zakládání a péče o zeleň Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů se na sklonku jara spolu se studenty arboristiky Fakulty lesnické a dřevařské vypravili na odbornou exkurzi do nejteplomilnějších biotopů naší republiky.