Do této práce se vždy s chutí pouští Ing. Zdeněk Hlaváč. „To je pak ve sklenících ten pravý prales. Vzniknou tu hromady exotického rostlinného odpadu, který by byl v lepším případě přemístěn na kompost. Že je škoda nevyužít takový potenciál, si myslí i Ondra a Petr ze společnosti Land Craft Spirits, s.r.o. Proto si pro naše odřezky ochotně jezdí a dávají jim druhou šanci,“ vysvětluje Zdislava Procházková z botanické zahrady.
A jaká je to šance? V rámci pilotního projektu na výrobu cirkulárních destilátů je odpad zužitkován například do podoby nápoje s označením Circular Citron. Rostlinného odpadu s obsahem různých silic je v zahradě poměrně dost, pánové si tedy mohou vybrat druhy, které se jim právě hodí k zužitkování. Co je pro někoho odpadem, pro jiného může být cennou surovinou. Není to fajn?



Podobné články
Jako každý rok se v kampusu České zemědělské univerzity v Praze chystá volba královny krásy, která se odehrává v kulisách festivalu Miss Agro. Na jednom z největších open-air festivalů v České republice vystupují přední kapely české a slovenské hudební scény
Přírodní rezervace Fakulty životního prostředí ČZU V Bahnách na Rakovnicku se po zimě probouzí k životu. Pokud jste ji navštívili v časném jaře, ještě, než vyrostlo listí, jistě jste nepřehlédli zvláštně upravené kmeny bříz a topolů.