
Tento ročník byl výjimečný nebývalou účastí po covidové pauze. Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU se představila soutěží „Poznej rybu“ s lehkou poznávačkou deseti nejlovenějších ryb podle statistiky Českého rybářského svazu. Zúčastnilo se jí 220 návštěvníků veletrhu a největší chybovost se projevila u rozpoznávaní karase obecného. Vítězům byly odměnou produkty ČZU jako studentské pivo značky Suchdolský Jeník, víno z Vinařství ČZU, Český modrý mák z ČZU a upomínkové předměty. Stánek této fakulty České zemědělské univerzity navštívili i potenciální uchazeči o studium.
Veletrh For Fishing se po dvou letech spojených s koronavirovými omezeními navrátil do své původní kondice. Ve třech výstavních halách byly zastoupeny všechny rybolovné techniky. Představily se tu jak tradiční firmy, které na veletrhu nikdy nechybí, tak i nováčci z Čech i zahraničí. Veletrh byl opět tematicky rozdělen podle rybolovných technik.
Každý den se konaly přednášky známých českých rybářů. O své zkušenosti se podělili Jakub Vágner, který tu měl i svoji vlastní expozici, Pepa Konopásek, Michal Janošík, David Koloušek nebo Matěj Houška. Návštěvníci se mohli potkat se světovou rybářskou hvězdou Alim Hamidim.
Zdroj: FAPPZ










Podobné články
Předvánoční atmosféra zavládla v kampusu ČZU v Praze už počátkem prosince. Blížící se svátky o sobě daly vědět vánočními trhy, workshopy i charitativními aktivitami jako sbírka potravin nebo nábor dárců kostní dřeně. To vše je minulostí. Neodvratnou blízkost Štědrého dne
Vánoce jsou tradičně spojovány s řadou zvyků a symbolů, mezi něž patří i typické pokrmy. Na českém štědrovečerním menu zaujímá výsadní postavení rybí polévka a nesmí tu chybět další kapří delikatesy… Kapr smažený, kapr načerno, kapří hranolky, kapr na tisíc












