Svátek má

Blažej
3°C
Broken clouds
Generic selectors
Pouze přesné shody
Hledat v titulku
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
3°C
Broken clouds
Pátek
88%
06:33
Min: 1°C
992
15:59
Max: 7°C
WSW 4 m/s

Univerzitní brány se opět otevřou adeptům studia. ČZU pořádá Dny otevřených dveří

Pestré menu o sedmi chodech nabídne Česká zemědělská univerzita v Praze v pátek a v sobotu 20. a 21. ledna 2023 všem, kteří se rozhodují o svém dalším směřování. Šest fakult v suchdolském kampusu a Institut vzdělávání a poradenství v Malé Chuchli přivítají středoškoláky atraktivním programem a pokusí se jim zprostředkovat výhody studia na nejudržitelnější univerzitě v Česku.

Poznat univerzitu zblízka je opět možné osobně, i když pro mnohé mohla být covidová online verze pohodlnějším řešením. Není ale nadto prohlédnout a osahat si všechno přímo na místě. To pochopí každý, kdo do Suchdola zavítá po oba dny mezi 9. a 15. hodinou – ať už sám nebo v doprovodu rodinného klanu.

Pro budoucího studenta je nejdůležitější seznámit se se studijními programy, což lze zařídit i online. Ve virtuálním prostoru však nelze nasát atmosféru, barvy a vůně prostředí, v němž se bude odehrávat celý příští studentský život. Málokoho nechá chladným půvabný kampus vybavený vším, co ke spokojenému životu studenta patří. Pro některé to znamená sportovní vyžití na atletickém oválu, v bazénu a na mnoha dalších sportovištích. Pro jiné zase restaurace, kavárny a kluby přímo v kampusu. Koleje v dosahu desetiminutové chůze od přednáškového sálu také v Čechách nejsou samozřejmostí.

Dny otevřených dveří jsou ale především ideální příležitostí nahlédnout do nabídky vzdělávacích programů univerzity. Ta na ČZU pokrývá celé spektrum vědění a její absolventi nacházejí uplatnění v mnoha oborech. Od ekonomiky a techniky přes agrobiologii a potravinové a přírodní vědy po ochranu přírody a tropické zemědělství. Stačí si vybrat podle svého zaměření a zájmu.

Na programu lednových Dnů otevřených dveří jsou přednášky k jednotlivým studijním programům, setkání a debaty se stávajícími studenty i zástupci různých odborných pracovišť. Velkým lákadlem jsou prohlídky těchto pracovišť. K těm tradičním se nyní připojuje i Potravinářský pavilon, který byl otevřen v loňském roce jako výukové centrum studentů FAPPZ. Mimo jiné tu vaří oblíbené studentské pivo značky Suchdolský Jeník.

Sledujte novinky a program zde.

Lenka Prokopová

Podobné články

Rychlé odkazy

Shop ČZU

Point One

CVPK

Klub absolventů

Poníček

Kariérní centrum

Skip to content