Pořadatelé workshopu kontaktovali zhruba 250 jednotlivců a organizací zapojených do rostlinné a živočišné výroby a zpracování potravin. Pro přihlášené pak univerzita zorganizovala setkání, jehož cílem bylo identifikovat problémy, s nimiž se setkávají v každodenní praxi, a následně navrhnout a zajistit možnou spolupráci ze strany České zemědělské univerzity. Workshopu se zúčastnilo 23 externích zájemců a dalších 13 pedagogů a zaměstnanců univerzity spolu s profesorkou Lenkou Kouřimskou, řešitelkou projektu AgroServ za ČZU.
Na začátku i na konci workshopu se uskutečnily prohlídky Potravinářského pavilonu a proběhla výměna praktických zkušeností mezi technology ČZU a faremními zpracovateli zemědělských produktů. Také došlo na prezentaci projektu AgroServ a technologií v Potravinářském pavilonu. Důležitým momentem bylo představení odborníků z Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů a jejich propojení s externími účastníky, jakož i setkání a propojení farmářů zabývajících se stejnou problematikou. V další části workshopu proběhla neformální diskuse, kdy se účastníci tematicky rozdělili a probírali aktuální témata a problémy s odborníky z ČZU.
Záměrem projektu AgroServ je navázat spolupráci se subjekty ze soukromého sektoru z oblasti produkce a zpracování potravin. Prostřednictvím e-mailové adresy agroserv@af.czu.cz se již podařilo kontaktovat na čtyřicet subjektů, které mají zájem o další spolupráci. Na workshop naváže jeho online hodnocení a následná spolupráce se zúčastněnými (tzv. stakeholdery). Cílem spolupráce je kromě řešení aktuálních problémů také dlouhodobé oboustranně přínosné budování vztahů mezi akademickou sférou a soukromým sektorem.
Zdroj: FAPPZ
Podobné články
Katedra jazyků Provozně ekonomické fakulty ČZU v Praze uspořádala v rámci programu Blended Intensive Programme (BIP) mezinárodní týdenní literární kurz Literarisches Prag zaměřený na pražské německé spisovatele.
Také letos se na závěr akademického roku na České zemědělské univerzitě konala výstava bakalářských a ateliérových prací letního semestru 2024/2025, které vypracovali studenti a studentky programu Krajinářská architektura Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. V přízemí budovy MCEV II byly