Pokusné a demonstrační plochy nejprve představil prof. Miroslav Jursík a zástupci kateder, které zde dlouhodobě provádějí výzkum. Letošní ročník Polního dne pak v Potravinářském pavilonu FAPPZ zahájil a všechny přítomné přivítal děkan fakulty prof. Josef Soukup.
Program Polního dne pokračoval přímo na pozemcích ukázkami účinnosti a selektivity přípravků na ochranu rostlin v porostech pšenice, kukuřice a polních zelenin. Předváděl se zde sortiment významných i méně častých plevelů a technologie pěstování minoritních plodin, zeleniny a ovoce. Pozoruhodné experimenty prezentovala katedra agroekologie a rostlinné produkce.
Pro návštěvníky Polního dne bylo po celý den připraveno občerstvení z nabídky převážně místních výpěstků a z produktů Potravinářského pavilonu FAPPZ.
Zdroj: FAPPZ
Podobné články
Výjimečnou příležitost objevovat tajemství výroby potravin nabídl v pátek 22. listopadu 2024 všem vyznavačům kvalitní a zdravé stravy Potravinářský pavilon České zemědělské univerzity. Den otevřených dveří byl spojen s komentovanými prohlídkami a každý z návštěvníků mohl sledovat, jak se vyrábí
Až do 27. listopadu 2024 jsou v respiriu budovy MCEVII České zemědělské univerzity v Praze k vidění ukázky Územní studie metropolitní oblasti České Budějovice. Dlouhodobý plán rozvoje jihočeské metropole a jejího širšího okolí je výsledkem dvouleté spolupráce katedry zahradní a