
Rodinná firma Vafo Praha, s.r.o. majitele Pavla Boušky, který je shodou okolností absolventem ČZU, je největším českým producentem krmiv pro psy a kočky. Od roku 1994 vyrostla na současných 700 zaměstnanců s pobočkami po celé Evropě a řadí se mezi hlavní evropské hráče v segmentu pet food. V rámci společenské odpovědnosti je nejviditelnější především v pomoci zvířatům. Dováží krmiva do útulků, podporuje asociace zabývající se zvířecí tematikou, je zakládajícím členem Koalice pro udržitelnost domácích mazlíčků v Evropě, ale pomáhá také iniciativám na podporu zlepšování kvality života.
„Ve všech našich lokalitách v České republice, Finsku nebo Německu přímo pracujeme na budování dobrých vztahů a zlepšování kvality života nejen vytvářením pracovních míst, ale také podporou vzdělávání, sportu, sociálních služeb, rozvoje občanské společnosti a charity. Jsem moc rád, že nově můžeme podpořit také aktivity podnikatelského inkubátoru Point One České zemědělské univerzity v Praze, jejímž absolventem jsem nejen já sám, ale i náš majitel Pavel Bouška. Rádi pomůžeme nadějným projektům do světa,“ vysvětluje marketingový ředitel Vafo Praha, s.r.o. Ing. Martin Šámal.
„Je pro nás skvělé, že se firma s tak velkou tradicí a renomé stává naším partnerem. Moc si toho vážíme a věříme, že se současné partnerství může rozvinout v dlouhodobou spolupráci. Mohou z ní profitovat především začínající podnikatelské projekty, které dlouhodobě podporujeme,“ dodává Klára Palasová, manažerka inkubátoru Point One ČZU.
Společnost Vafo Praha, s.r.o. je česká rodinná firma založená již v roce 1994 v Chrášťanech nedaleko Prahy. Od samého začátku se její činnost zaměřovala na výrobu a distribuci krmiva pro zvířata v zájmovém chovu, především pro psy a kočky. Majitelem společnosti je Pavel Bouška, který společnost převzal po svém otci, řádově ji zvětšil a dostal mezi přední evropské výrobce krmiv.
Podobné články
Výzkum na Provozně ekonomické fakultě ČZU má mnoho podob. Od analýzy potravinové soběstačnosti až po využití umělé inteligence při čtení starověkých písem. Tuto tematickou i metodologickou šíři potvrzují dvě nejvyšší fakultní ceny, které letos získaly vědkyně Provozně ekonomické fakulty.
Vánoce jsou tradičně spojovány s řadou zvyků a symbolů, mezi něž patří i typické pokrmy. Na českém štědrovečerním menu zaujímá výsadní postavení rybí polévka a nesmí tu chybět další kapří delikatesy… Kapr smažený, kapr načerno, kapří hranolky, kapr na tisíc

