
Naším úkolem bylo během pěti dní co nejlépe připravit svěřené jalovice na výstavu. To znamená doladit výstavní chůzi, ostříhat je a také správně připravit krmení. Zároveň jsme byli hodnoceni za práci v týmu, komunikaci se školiteli a také reprezentaci ustajovacího místa,“ líčí vedoucí týmu Michaela Plotová, studentka Chovu hospodářských zvířat na FAPPZ, která si z mezinárodní soutěže odnáší prvenství jako nejlepší „team leader“.
Pro mladé chovatele začínal každý den již před čtvrtou hodinou ranní. Část týmu se vrhla na mytí zvířat a druhá se věnovala bedingu a úpravě ustajovacího místa. Po snídani je obvykle čekal praktický workshop nebo přednáška. Hlavními tématy byly stříhání, fitting, vodění a nechybělo ani posuzování exteriéru jalovic a krav. Na programu byla i přednáška zaměřená na marketing spojená s ekonomikou farmy. Své znalosti a dovednosti pak měli všichni možnost poměřit s ostatními účastníky v jednotlivých soutěžních kategoriích.
Z první soutěže v posuzování exteriéru jalovic si nejvíc bodů odnesly Kateřina Cihlářová (AGRIME, 5. ročník) spolu s Karolínou Hlouškovou. Nejlépe ostříhanou jalovici měl Radek Cihlář (Rozvoj venkova, 3. ročník), který si odnesl také extra body za vodění. Lucie Hrdličková (ANIMAB, 1. ročník) zase skvěle obstála ve znalostních testech. Celá akce vyvrcholila nedělní soutěží ve vodění, kde se z českého týmu nejlépe umístila Jana Knoblochová (ANIMAB, 1. ročník). Součástí hodnocení, byla i práce a vedení týmu. V kategorie nejlepší team leader byla ze všech 24 zemí zvolena jako nejlepší vedoucí našeho týmu, Michaela Plotová (ANIMAM, 5.ročník).
Absolutním vítězem Young Breeders School se stal člen švýcarského týmu, Raphaël Zingg.
Michaela Plotová



Podobné články
Předvánoční atmosféra zavládla v kampusu ČZU v Praze už počátkem prosince. Blížící se svátky o sobě daly vědět vánočními trhy, workshopy i charitativními aktivitami jako sbírka potravin nebo nábor dárců kostní dřeně. To vše je minulostí. Neodvratnou blízkost Štědrého dne
Vánoce jsou tradičně spojovány s řadou zvyků a symbolů, mezi něž patří i typické pokrmy. Na českém štědrovečerním menu zaujímá výsadní postavení rybí polévka a nesmí tu chybět další kapří delikatesy… Kapr smažený, kapr načerno, kapří hranolky, kapr na tisíc



