
Na oblíbeném Bylinkovém dni nikdy nesmí chybět zástupci Botanické zahrady Fakulty tropického zemědělství ČZU v Praze. Ti pro návštěvníky tentokrát uspořádali speciální workshop na téma Bylinné čaje na úpravu hladiny cukru v krvi. Pod vedením odborníků si každý mohl namíchat vlastní léčivé směsi z pečlivě vybraných bylin, které příznivě působí na metabolismus cukrů.
Ani během sedmého ročníku voňavého Bylinkového dne nechyběla bylinková gastronomie a další workshopy pro děti. Představila se řada pěstitelů, během přednášek se návštěvníci dozvěděli spoustu nových informací. Například o vůních skrytých v bylinkách, o vybraných biologicky aktivních látkách spojených se zdravotními benefity bylinek a jejich vůní, ale i s riziky, s nimiž se můžeme v některých případech setkat.

Podobné články
Předvánoční atmosféra zavládla v kampusu ČZU v Praze už počátkem prosince. Blížící se svátky o sobě daly vědět vánočními trhy, workshopy i charitativními aktivitami jako sbírka potravin nebo nábor dárců kostní dřeně. To vše je minulostí. Neodvratnou blízkost Štědrého dne
Vánoce jsou tradičně spojovány s řadou zvyků a symbolů, mezi něž patří i typické pokrmy. Na českém štědrovečerním menu zaujímá výsadní postavení rybí polévka a nesmí tu chybět další kapří delikatesy… Kapr smažený, kapr načerno, kapří hranolky, kapr na tisíc


