
Přehlídka těchto pálivých krasavic se koná již podeváté. Až do pátku ji můžete navštívit a ochutnat mnohé dobroty, ať už s příchutí chilli nebo samotné papričky. Mezi 13. a 14. hodinou se také nmaposledy můžete zúčastnit komentované prohlídky s odborníkem na slovo vzatým. Petr Chaloupský z Pokusných skleníků FAPPZ naplno využil své znalosti a vášeň pro chilli papričky a posluchačům předal spoustu zajímavých informací.
Chili papričky všech druhů zajímají nejen studenty a zaměstnance ČZU, ale i širokou veřejnost. A přijeli se podívat i pánové pořádající chilli fest, prý pro inspiraci. Pravděpodobně nejstarší návštěvnicí byla devadesátiletá dáma. Výstava se líbila i mezinárodní návštěvě ze Singapuru.
Při této příležitosti je otevřen i druhý foliový kryt, kde najdete jednoleté tropické a subtropické užitkové rostliny, jako jsou např. tykvovité rostliny, bavlníky, tabáky, čiroky a mnoho dalších. A jako překvapení je tady magický čaj…





Podobné články
Předvánoční atmosféra zavládla v kampusu ČZU v Praze už počátkem prosince. Blížící se svátky o sobě daly vědět vánočními trhy, workshopy i charitativními aktivitami jako sbírka potravin nebo nábor dárců kostní dřeně. To vše je minulostí. Neodvratnou blízkost Štědrého dne
Vánoce jsou tradičně spojovány s řadou zvyků a symbolů, mezi něž patří i typické pokrmy. Na českém štědrovečerním menu zaujímá výsadní postavení rybí polévka a nesmí tu chybět další kapří delikatesy… Kapr smažený, kapr načerno, kapří hranolky, kapr na tisíc







