
Své brány otevřelo všech šest fakult sídlících v suchdolském kampusu a také Institut vzdělávání a poradenství v Malé Chuchli. Nejvíc návštěvníků přivítali na Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, ale rušno bylo i na těch ostatních. Všichni si pro uchazeče o studium připravili atraktivní program.
Zaplněné posluchárny potvrdily velký zájem o studijní programy a při neformálních rozhovorech se současnými studenty se každý mohl dozvědět, jak to v praxi chodí a jak studium na ČZU vnímají ti, kteří zde právě studují. Také bylo co prohlížet, a případně i vyzkoušet, jak který přístroj či zařízení fungují. Kromě moderně vybavených učeben a laboratoří se mnozí nechali inspirovat procházkou po kampusu. Kromě toho, že je naprosto jedinečný, nabízí i spoustu možností, jak se ve volném čase pobavit a kulturně či sportovně vyžít.
Lednový termín Dnů otevřených dveří se těšil velkému zájmu. V pátek se přišly podívat převážně skupiny studentů a celé třídy a organizovaně dorazili i uchazeči ze Slovenska. V sobotu návštěvníky neodradila ani sněhová nadílka, do zasněženého kampusu vyrazily celé rodiny. Za oba lednové dny navštívilo Českou zemědělskou univerzitu na dva a půl tisíce zájemců o studium. Téměř stovka z nich se vypravila i na Institut vzdělávání a poradenství v Malé Chuchli.
Další Den otevřených dveří pořádá ČZU v pátek 24. března. To pro ty, kteří se rádi rozhodují až na poslední chvíli.
Lenka Prokopová / Ondřej Fátor
Foto: Petr Zmek















Podobné články
Předvánoční atmosféra zavládla v kampusu ČZU v Praze už počátkem prosince. Blížící se svátky o sobě daly vědět vánočními trhy, workshopy i charitativními aktivitami jako sbírka potravin nebo nábor dárců kostní dřeně. To vše je minulostí. Neodvratnou blízkost Štědrého dne
Vánoce jsou tradičně spojovány s řadou zvyků a symbolů, mezi něž patří i typické pokrmy. Na českém štědrovečerním menu zaujímá výsadní postavení rybí polévka a nesmí tu chybět další kapří delikatesy… Kapr smažený, kapr načerno, kapří hranolky, kapr na tisíc

















