Svátek má

Blahoslav
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.
Generic selectors
Pouze přesné shody
Hledat v titulku
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.

Výlov Vyžlovského rybníka byl tradičním vrcholem sezony na univerzitních rybnících

V sobotu 5. listopadu 2022 se hráz Vyžlovského rybníka už v ranních hodinách zalidnila, jako tomu bývá jen jednou za rok. Málokdo si nechal ujít největší výlov ve středních Čechách, jímž každý rok vrcholí rybářská sezona. I letos bylo na co koukat.

Tento rybník spolu s několika dalšími obhospodařuje Školní lesní podnik ČZU v Kostelci nad Černými lesy. Jeho pracovníci sklízeli plody své celoroční práce, a navíc se ještě stačili s přihlížejícími podělit o své řemeslné dovednosti. Rybářům pomáhali studenti z Fakulty lesnické a dřevařské ČZU. Ze zhruba 200 metrákového výlovku budou menší ryby nasazeny na lesní rybníky ČZU a část úlovku bude odvezena na sádky k vánočnímu prodeji. Čerstvě vylovené ryby si mnozí kupovali přímo na hrázi Vyžlovského rybníka. Tradičními návštěvníky těchto výlovů bývají rodiny s dětmi, pro které to i letos byl příjemně strávený podzimní den.

Rybářské slavnosti České zemědělské univerzity začínají výlovem Jevanského rybníka, a právě na Vyžlovském vrcholí. Největší univerzitní rybník o rozloze 20 hektarů obývají kapr šupinatý, lín a amur bílý, z dravých ryb zde žijí štika, candát a sumec.

Podobné články

Rychlé odkazy

Shop ČZU

Point One

CVPK

Klub absolventů

Poníček

Kariérní centrum

Skip to content