V rozhovorech, článcích a aktualitách se dočtete, na čem přes turbulentní dobu pracují vědci ČZU, čím se zabývají její studenti a jak efektivně se tato pražská univerzita postarala a stále stará o ukrajinské maminky s dětmi prchající před válkou v jejich zemi.
Rekapitulujeme nejdůležitější události poslední doby, například že s novým rokem zahájil další funkční období rektor ČZU v Praze Petr Sklenička, že se svých funkcí ujali tři nově zvolení děkani a že máme dva nové profesory. Po dvouleté covidové pauze se začínají rozbíhat tradiční univerzitní aktivity – například na 11. června se chystá velkolepá Zahradní slavnost, na níž si také připomeneme 70 let existence samostatné Vysoké školy zemědělské, dnešní České zemědělské univerzity v Praze.
Dozvíte se, jak funguje Centrum infekčních nemocí zvířat (CINeZ) založené při ČZU před dvěma roky, co se řeší v univerzitní veterinární ambulanci, co nového v modelové krajině Amálie u Lán, jakým směrem se ubírají lesní bioekonomika, agrivoltaika a další trendy a technologie udržitelné budoucnosti. To a mnoho dalšího najdete zde:
https://www.czu.cz/cs/r-8681-visualni-blok-homepage-vlevo-dole/ziva-univerzita-aktualni-cislo.html
Podobné články
Objevování nových míst, poznávání jiných kultur, vystupování z komfortní zóny, setkávání s milými lidmi, učení se a spousta zábavy. To vše nás činí šťastnými. Stačí se nebát, udělat první krok a vycestovat. A můžeme potvrdit, že to stojí za to.
Co rozhoduje o tom, zda si k večeři připravíte pizzu z mrazáku, nebo z vlastního těsta? Je to víc než jen otázka dovedností nebo času. Nový výzkum vědců z České zemědělské univerzity odhaluje koncept Food agency – komplexní kombinace sociálních