Přípravy tak rozsáhlého výlovu rybníka, jako je ten Vyžlovský, probíhají s velkým předstihem zejména z hlediska logistiky a organizace programu pro veřejnost. Rybáři se připravují už od září, aby zajistili dostatek personálu, funkčních nástrojů a vybavení. Na výlovu samotném se podílí kolem 60 lidí včetně studentů Fakulty lesnické a dřevařské a externích pomocníků. Příprava rybníka na výlov včetně spuštění vody trvá přibližně dva týdny.
Obsádka rybníka, který je součástí Jevanské kaskády, je velmi pestrá. Hlavní rybou je kapr, který tvoří dvě třetiny obsádky a je známý svou vysokou kvalitou. Díky písčitému dnu rybníka má velmi chutné a voňavé maso. Ve stáncích bude k dispozici také amur, tolstolobik, cejn, plotice, lín a dravé ryby jako štika, candát, okoun či sumec.
Výlovek očekáváme kolem 200 metráků ryb, přičemž přibližně 80 metráků bude prodáno přímo při výlovu. Zbylé ryby poputují do sádek a budou k dispozici při vánočním prodeji na Lesní správě Lesů ČZU v Jevanech.
Od 2. prosince nabídneme vánoční stromky, prodej vánočních ryb začne od 20. prosince v Jevanech, 22. prosince na zámku v Kostelci nad Černými lesy a 23. prosince v kampusu ČZU. Podrobné informace najdete na webu Lesů ČZU a na Facebooku Lesů ČZU.
Přijďte s rodinou či přáteli na Rybářské slavnosti v krásné přírodě Jevanska a staňte se součástí této oblíbené tradice!
Podobné články
Výjimečnou příležitost objevovat tajemství výroby potravin nabídl v pátek 22. listopadu 2024 všem vyznavačům kvalitní a zdravé stravy Potravinářský pavilon České zemědělské univerzity. Den otevřených dveří byl spojen s komentovanými prohlídkami a každý z návštěvníků mohl sledovat, jak se vyrábí
Až do 27. listopadu 2024 jsou v respiriu budovy MCEVII České zemědělské univerzity v Praze k vidění ukázky Územní studie metropolitní oblasti České Budějovice. Dlouhodobý plán rozvoje jihočeské metropole a jejího širšího okolí je výsledkem dvouleté spolupráce katedry zahradní a