Pořadatelé workshopu kontaktovali zhruba 250 jednotlivců a organizací zapojených do rostlinné a živočišné výroby a zpracování potravin. Pro přihlášené pak univerzita zorganizovala setkání, jehož cílem bylo identifikovat problémy, s nimiž se setkávají v každodenní praxi, a následně navrhnout a zajistit možnou spolupráci ze strany České zemědělské univerzity. Workshopu se zúčastnilo 23 externích zájemců a dalších 13 pedagogů a zaměstnanců univerzity spolu s profesorkou Lenkou Kouřimskou, řešitelkou projektu AgroServ za ČZU.
Na začátku i na konci workshopu se uskutečnily prohlídky Potravinářského pavilonu a proběhla výměna praktických zkušeností mezi technology ČZU a faremními zpracovateli zemědělských produktů. Také došlo na prezentaci projektu AgroServ a technologií v Potravinářském pavilonu. Důležitým momentem bylo představení odborníků z Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů a jejich propojení s externími účastníky, jakož i setkání a propojení farmářů zabývajících se stejnou problematikou. V další části workshopu proběhla neformální diskuse, kdy se účastníci tematicky rozdělili a probírali aktuální témata a problémy s odborníky z ČZU.
Záměrem projektu AgroServ je navázat spolupráci se subjekty ze soukromého sektoru z oblasti produkce a zpracování potravin. Prostřednictvím e-mailové adresy agroserv@af.czu.cz se již podařilo kontaktovat na čtyřicet subjektů, které mají zájem o další spolupráci. Na workshop naváže jeho online hodnocení a následná spolupráce se zúčastněnými (tzv. stakeholdery). Cílem spolupráce je kromě řešení aktuálních problémů také dlouhodobé oboustranně přínosné budování vztahů mezi akademickou sférou a soukromým sektorem.
Zdroj: FAPPZ
Podobné články
V případě napadení se termití dělníci na sklonku života obětují a odstartují explozivní chemickou reakci. Jejím výsledkem je toxická tekutina, která znehybní a otráví protivníka. Tento obranný mechanismus termitů v podobě enzymu a jeho vlastnosti zkoumali vědci z Ústavu organické
Prestižní ocenění E.ON Energy Globe získala rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice. Ocenění spolu s patronkou projektu Jitkou Čvančarovou převzal Dalibor Dostál, ředitel ochranářské společnosti Česká krajina, která milovickou rezervaci v roce 2015 založila. Na úspěšnosti projektu má