Cílem projektu BIOCIRTECH, jehož součástí je i tým Lenky Wimmerové z katedry aplikované ekologie Fakulty životního prostředí ČZU, bylo vyvinout nové produkty z obnovitelných zdrojů zpracované environmentálně šetrnými technologiemi s důrazem na potravinovou udržitelnost, využívání přírodních zdrojů a udržitelnou energetiku. Výzkumný potenciál pracovišť přispěl ke zvýšení konkurenceschopnosti českých podniků ve světě a obohatil jejich komerční sortiment.
Slavnostní předání ocenění – sošek se uskuteční 2. listopadu 2023 v historické budově Národního muzea.
Sledující na sociálních sítích TA ČR mají možnost pro jednotlivé projekty také hlasovat. Vítězný pak vyhrává i sošku Český nápad a stane se absolutním vítězem Cen TA ČR 2023.
Hlasovat můžete zde: https://vedaneniscifi.tacr.cz/#vitezne-projekty
Video o projektu můžete zhlédnout zde
Podobné články
Předvánoční atmosféra zavládla v kampusu ČZU v Praze už počátkem prosince. Blížící se svátky o sobě daly vědět vánočními trhy, workshopy i charitativními aktivitami jako sbírka potravin nebo nábor dárců kostní dřeně. To vše je minulostí. Neodvratnou blízkost Štědrého dne
Vánoce jsou tradičně spojovány s řadou zvyků a symbolů, mezi něž patří i typické pokrmy. Na českém štědrovečerním menu zaujímá výsadní postavení rybí polévka a nesmí tu chybět další kapří delikatesy… Kapr smažený, kapr načerno, kapří hranolky, kapr na tisíc


