Kolegové z různých zemí měli možnost se setkat, popovídat si a užít si skvělé počasí v malebném prostředí zahrady. Atmosféra byla živá, plná smíchu a vůně lahodných pokrmů připravených účastníky, kteří se s ostatními podělili o typická jídla reprezentující jejich domovské země. Během odpoledne se i grilovalo, a všichni si tak pochutnávali na vynikajícím mase a sýrech, jimiž přítomné pohostilo Welcome centrum.
„Jako sladkou tečku jsme s kolegyněmi pro účastníky připravily typicky český borůvkový a švestkový koláč a všichni si moc pochutnali. Vedle skvělého jídla byly na programu pozdně letního odpoledne hry a další aktivity, které zabavily i ty nejmenší,“ říká manažerka centra Mirka Perst.
Letošní zahradní slavnost byla skvělou příležitostí k oslavě rozmanitosti, navazování kontaktů a poznávání různorodých chutí a tradic z celého světa. „Těšíme se na příští ročník a doufáme, že bude stejně vydařený,“ uzavírá zakladatelka Welcome centra na České univerzitě Mirka Perst.
Alena Gentile, Welcome Centre




Podobné články
Globální nastavení mysli, lokální dopad. Platforma DEMOLA přináší do Česka ověřený finský model týmové spolupráce, který propojuje studenty, firmy a výzvy budoucnosti. Rodí se tak prostor, kde se mezinárodní studentské týmy za přispění zkušených mentorů pouštějí do reálných firemních problémů
Problematika sucha a jeho dopadů na zemědělství, vodní hospodářství, ekonomiku i společnost. To je stěžejní oblast výzkumu moldavské vědkyně, která nyní působí na katedře agroekologie a rostlinné produkce FAPPZ České zemědělské univerzity v Praze. Na této univerzitě se nyní stala