
Poznat univerzitu zblízka je opět možné osobně, i když pro mnohé mohla být covidová online verze pohodlnějším řešením. Není ale nadto prohlédnout a osahat si všechno přímo na místě. To pochopí každý, kdo do Suchdola zavítá po oba dny mezi 9. a 15. hodinou – ať už sám nebo v doprovodu rodinného klanu.
Pro budoucího studenta je nejdůležitější seznámit se se studijními programy, což lze zařídit i online. Ve virtuálním prostoru však nelze nasát atmosféru, barvy a vůně prostředí, v němž se bude odehrávat celý příští studentský život. Málokoho nechá chladným půvabný kampus vybavený vším, co ke spokojenému životu studenta patří. Pro některé to znamená sportovní vyžití na atletickém oválu, v bazénu a na mnoha dalších sportovištích. Pro jiné zase restaurace, kavárny a kluby přímo v kampusu. Koleje v dosahu desetiminutové chůze od přednáškového sálu také v Čechách nejsou samozřejmostí.
Dny otevřených dveří jsou ale především ideální příležitostí nahlédnout do nabídky vzdělávacích programů univerzity. Ta na ČZU pokrývá celé spektrum vědění a její absolventi nacházejí uplatnění v mnoha oborech. Od ekonomiky a techniky přes agrobiologii a potravinové a přírodní vědy po ochranu přírody a tropické zemědělství. Stačí si vybrat podle svého zaměření a zájmu.
Na programu lednových Dnů otevřených dveří jsou přednášky k jednotlivým studijním programům, setkání a debaty se stávajícími studenty i zástupci různých odborných pracovišť. Velkým lákadlem jsou prohlídky těchto pracovišť. K těm tradičním se nyní připojuje i Potravinářský pavilon, který byl otevřen v loňském roce jako výukové centrum studentů FAPPZ. Mimo jiné tu vaří oblíbené studentské pivo značky Suchdolský Jeník.
Sledujte novinky a program zde.
Lenka Prokopová
Podobné články
Moderní trendy v zemědělství a nové technologie ovládnou letošní 51. ročník mezinárodního agrosalonu Země živitelka, nejvýznamnější akce svého druhu. Na českobudějovickém výstavišti se ve dnech 21.– 26. srpna 2025 jako každý rok představí i Česká zemědělská univerzita v Praze, která
Než se náš špičkový alpský lyžař Jan Zabystřan mohl poprvé projet na prototypu, který pro něj vymysleli na Fakultě lesnické a dřevařské, uplynulo moře času. Speciálně vyvinuté lyže, které vznikly v dílnách této fakulty ve spolupráci se značkou Kästle, se