
Do této práce se vždy s chutí pouští Ing. Zdeněk Hlaváč. „To je pak ve sklenících ten pravý prales. Vzniknou tu hromady exotického rostlinného odpadu, který by byl v lepším případě přemístěn na kompost. Že je škoda nevyužít takový potenciál, si myslí i Ondra a Petr ze společnosti Land Craft Spirits, s.r.o. Proto si pro naše odřezky ochotně jezdí a dávají jim druhou šanci,“ vysvětluje Zdislava Procházková z botanické zahrady.
A jaká je to šance? V rámci pilotního projektu na výrobu cirkulárních destilátů je odpad zužitkován například do podoby nápoje s označením Circular Citron. Rostlinného odpadu s obsahem různých silic je v zahradě poměrně dost, pánové si tedy mohou vybrat druhy, které se jim právě hodí k zužitkování. Co je pro někoho odpadem, pro jiného může být cennou surovinou. Není to fajn?



Podobné články
Předvánoční atmosféra zavládla v kampusu ČZU v Praze už počátkem prosince. Blížící se svátky o sobě daly vědět vánočními trhy, workshopy i charitativními aktivitami jako sbírka potravin nebo nábor dárců kostní dřeně. To vše je minulostí. Neodvratnou blízkost Štědrého dne
Vánoce jsou tradičně spojovány s řadou zvyků a symbolů, mezi něž patří i typické pokrmy. Na českém štědrovečerním menu zaujímá výsadní postavení rybí polévka a nesmí tu chybět další kapří delikatesy… Kapr smažený, kapr načerno, kapří hranolky, kapr na tisíc




