
Prof. Ing. Rostislav Chotěborský, Ph.D., získal profesuru v oboru Technika a mechanizace zemědělství. Proděkan pro vědu, výzkum a rozvoj fakulty a první proděkan Technické fakulty ČZU působí jako pedagog na katedře materiálu a strojírenské technologie. Na této katedře byl od roku 2005 odborným asistentem a v roce 2010 zde habilitoval.
Je garantem mnoha předmětů, mimo jiné Nauka o materiálu, Perspektivní materiály, Projektové řízení a Interakce partikulárních látek pro programy doktorského studia. Také je řešitelem prestižních grantových projektů a má na svém kontě bohatou publikační činnost v impaktovaných časopisech.
Při slavnostním předávání profesorských dekretů ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga všem pogratuloval k dosažení vysoké životní mety a zároveň podotkl: „Chtěl bych, abyste si dnes odnesli i to, jak k pozici profesorky a profesora přistupovat. A totiž, že profesor není jen spoluautor, ale i lídr. A také ten, který dokáže motivovat mladší kolegy a vytváří týmy. Proto bych byl velmi rád, abyste se na svých fakultách stali apoštoly přístupu k profesorským titulům, a doufám, že se tento přístup stane na českých vysokých školách standardem,“ řekl ministr Plaga.
Nejvyšší akademická hodnost profesora byla udělena novým osobnostem, které naplnily všechny stanovené odborné a kvalifikační požadavky. Jmenování představuje ocenění jejich dlouhodobé práce, odborného přínosu a významné role v rozvoji jednotlivých oborů i vysokoškolského prostředí. Nově jmenovaní profesoři se tak zařazují mezi přední osobnosti akademické sféry, které přispívají k rozvoji vzdělávání, vědy a výzkumu.
Podobné články
Výzkum na Provozně ekonomické fakultě ČZU má mnoho podob. Od analýzy potravinové soběstačnosti až po využití umělé inteligence při čtení starověkých písem. Tuto tematickou i metodologickou šíři potvrzují dvě nejvyšší fakultní ceny, které letos získaly vědkyně Provozně ekonomické fakulty.
Vánoce jsou tradičně spojovány s řadou zvyků a symbolů, mezi něž patří i typické pokrmy. Na českém štědrovečerním menu zaujímá výsadní postavení rybí polévka a nesmí tu chybět další kapří delikatesy… Kapr smažený, kapr načerno, kapří hranolky, kapr na tisíc

