Svátek má

Blahoslav
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.
Generic selectors
Pouze přesné shody
Hledat v titulku
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.

Jak podnikat trvale udržitelně? Pomůže nová mobilní aplikace

Jako odrazový můstek pro budoucí podnikatele v zemědělství z „generace Z“ neboli „generace Mileniálů“ má sloužit nový projekt Sustainable Agripreneurship.

Erasmus+ představuje projekt Sustianable Agripreneurship. Na projektu, který by měl sloužit jako odrazový můstek pro budoucí podnikatele v zemědělství, rekrutující z generace Z, která je známá svým online životem, spolupracuje sedm partnerů ze sedmi evropských zemí (Česká republika, Nizozemí, Řecko, Kypr, Velká Británie Maďarsko a Itálie). Hlavním cílem projektu je posílit konkurenceschopnost malých a středních podniků cestou trvale udržitelného hospodaření.

S ohledem na specifické preference této internetové generace je obsahem konceptu vytvoření podpůrných materiálů a vzdělávací hry ve formě mobilní aplikace. „Možná Vám mobilní hra bude dokonce připadat zvláštní, udělali byste něco jinak, máte připomínky… a to je právě dobře. Znamená to totiž, že jste se u ní zamysleli.” uvádí koordinátorka projektu doc. Dömeová z Katedry systémového inženýrství Provozně ekonomické fakulty ČZU.

Výstupy projektu by měly vést k motivaci mladých lidí k podnikání v agrárním sektoru.  Aplikace nabízí podporu v podnikatelských začátcích a návody, jak podnikání vést směrem k trvalé udržitelnosti s využitím principu trojí zodpovědnosti, který bere v potaz ekonomickou prosperitu, šetrnost k životnímu prostředí a využití sociálního kapitálu.

Mobilní aplikaci, která je nyní v pilotní verzi můžete vyzkoušet zde:

Apple App Store: https://apps.apple.com/us/app/sustainagri/id1600457630
Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Games8D.SustainAgri

doc. Ing. Ludmila Dömeová, CSc. se prací na projektech zaměřených na vzdělávání dospělých a výměnu zkušeností v rámci Evropy zabývá od roku 2000. V poslední době v rámci programu Erasmu+ řešila projekty zaměřené na zvýšení uplatnění nastupujících generací na trhu práce a zlepšování podnikatelských dovedností a schopností v malých firmách.

 

Podobné články

Rychlé odkazy

Shop ČZU

Point One

CVPK

Klub absolventů

Poníček

Kariérní centrum

Skip to content