Finále soutěže se zúčastnilo deset studentů a studentek nominovaných ve školních studentských soutěžích. Za ČZU se zúčastnily Ing. Tereza Brousilová s prezentací na téma Optimalizace podmínek kultivace anaerobních probiotických mikroorganismů, Ing. Marie Veselá s tématem Změny tokolů ve smažicím médiu při přípravě bramborových hranolků a Ing. Alžběta Kosařová s příspěvkem Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice.
Účastníci měli možnost prezentovat své práce v limitu deseti minut. Po každé prezentaci následovala krátká diskuse, při níž soutěžící odpovídali na dotazy členů komise tvořené sedmi zástupci Potravinářské komory ČR, České zemědělské univerzity, VETUNI Brno, VŠCHT a MENDELU. Hodnotící se zaměřili na kvalitu prezentací a na diskusi, ale také na uplatnitelnost výsledků v praxi. Všechny prezentované práce měly velmi vysokou úroveň. Dle tématu byly rozděleny do tří kategorií: Kvalita potravin a technologie výroby, Analýza potravin a Udržitelnost a environmentální aspekty výroby potravin. V prvních dvou kategoriích byli oceněni dva účastníci a ve třetí jeden soutěžící.
V kategorii Kvalita potravin a technologie výroby byla oceněna zástupkyně ČZU Ing. Alžběta Kosařová (školitelka Ing. Veronika Legarová, Ph.D.). Srdečně blahopřejeme a děkujeme za vynikající reprezentaci univerzity a fakulty.
Podobné články
Od 15. října do 8. listopadu 2024 se v budově MCEV II Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU v Praze koná výstava zaměřená na genetické zdroje významné pro výživu a zemědělství. Výstavu připravilo Ministerstvo zemědělství ČR ve spolupráci s
Katedra jazyků Provozně ekonomické fakulty ČZU v Praze zorganizovala s podporou oddělení mezinárodních vztahů rektorátu v rámci programu BIP týdenní vzdělávací program pro mezinárodní studenty s názvem Literární Praha. Další významnou aktivitou této katedry byl jednodenní mezinárodní workshop v angličtině